Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium országosan elismert szakközépiskolaként a műszaki szakemberképzés jelentős bázisa. 
Végzős diákjaink döntő többsége továbbtanul a műszaki felsőoktatásban, de képzésünk színvonala kitűnő alapot biztosít más szakirány esetén is. A szakmai orientáció és a szakmai alapozás segítséget nyújt tanulóink számára a műszaki pályák megismeréséhez, miközben szembesülnek azzal, hogy az elméleti tantárgyak hogyan modellezik le a valóságot. 
A szakmát választók az intézmény keretein belül szerezhetnek érettségihez kötött szakképesítést, mely a munkaerőpiacon keresett és biztos elhelyezkedést tesz lehetővé. Az iskola gyakorlati képzést szolgáló tanműhelyeinek világszínvonalú felszereltsége rendkívül nagy előnyt jelent az itt végzők számára. A szakképzésben résztvevők olyan alkalmazásképes szaktudást szereznek, amellyel munkahelyükön rövid időn belül képesek lesznek nagy hatékonyságú termelést folytatni. 
Az intézmény alapítványi fenntartásban működik. A tanulóktól alapítványi hozzájárulást kérünk. 

A Kontawig Műszaki Szakközépiskola a Wigner Középiskolával azonos épületben működik. Itt tanuló diákjaink a választott szakma sajátosságait világszínvonalú eszközparkon, sikerorientált szellemben sajátíthatják el. 
A képzés során megszerezhető szakmák mindegyike hiányszakmának számít, ami biztosíték arra, hogy végzés után az ország bármely területén, de akár külföldön is megkönnyítse az elhelyezkedést. Az itt megszerzett szakvizsga kiváló ajánlólevél a pályakezdéshez és megfelelő alap a karrierépítéséhez. 
Az intézmény alapítványi fenntartásban működik. A tanulóktól alapítványi hozzájárulást kérünk.

A kollégium feltételteremtő, szocializációs és praktikus ismereteket nyújtó szerepét tanulóink átmeneti otthonaként hivatott ellátni. Ennek szellemében olyan viselkedési mintákat, társadalmi normákat közvetítünk kollégistáinknak, melyek elősegítik az általános emberi értékek belsővé válását. A társak személyiségi jogainak elsődleges figyelembevételével toleráljuk az eltérő egyéni törekvéseket is. Döntően saját iskolánk tanulói vannak jelen a kollégiumban, de szívesen látjuk a város többi középiskolájába járó fiúk jelentkezését is. Az épületben 45 db háromágyas, közös fürdőhelyiséggel rendelkező és 25 db kétágyas, saját fürdőszobás szoba található.
Háromágyas szobáink a kollégisták távolléte esetén – hétvégén vagy tanítási szünetekben – vendégfogadás céljára is rendelkezésre állnak. Kétágyas szobáinkban a hét bármely napján tudunk szállást biztosítani érdeklődő vendégeinknek. Saját konyhával rendelkező éttermünkben min.25 fős csoportok számára étkezést is biztosítunk.