OM azonosító: 031617
Telefon: 36/311-211
Fax: 36/515-116
 

A Wigner Középiskola országosan elismert szakközépiskolaként a műszaki szakemberképzés jelentős bázisa.

Végzős diákjaink döntő többsége továbbtanul a műszaki felsőoktatásban, de képzésünk színvonala kitűnő alapot biztosít más szakirány esetén is. A szakmai orientáció és a szakmai alapozás segítséget nyújt tanulóink számára a műszaki pályák megismeréséhez, miközben szembesülnek azzal, hogy az elméleti tantárgyak hogyan modellezik le a valóságot.

Az intézmény alapítványi fenntartásban működik. A tanulóktól alapítványi hozzájárulást kérünk.

 
 

KÖZLEMÉNY

 

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok, Érdeklődők!

Az elmúlt időszakban a médiában megjelent fenntartóváltással kapcsolatban szeretnénk rövid tényszerű tájékoztatást adni.

A Wigner Iskola Közalapítvány 2020. szeptember 01-től az alapítvány alapító okiratában célként megfogalmazottaknak nem tud eleget tenni, ezért a továbbiakban a Hit Gyülekezete látja el a fenntartói jogokat és kötelezettségeket.

A fenntartóváltást követően az iskola képzési szerkezetében, működésében semmilyen változás nem fog bekövetkezni. Az intézmény ugyanolyan profillal (ágazatok, szakmák) és nevelési céllal fog működni, mint az elmúlt közel 50 év alatt tette, amelyek a következők:
  • az iskola diákjaival, alkalmazottjaival szemben semmilyen hitéleti követelményt nem támaszt, mindenkinek alkotmányos joga a vallását megválasztania;
  • senki nem kötelezi az iskola tanulóit, alkalmazottait, hogy a fenntartó istentiszteletein megjelenjen;
  • az új fenntartó és az iskola általános polgári értékeket képvisel, megköveteli az általános együttélési normák betartását;
  • a Hit Gyülekezet iskolai hierarchiájában a Wigner Középiskola operatív irányítását továbbra is az iskola vezetése látja el, a tanárok ugyanúgy folytathatják sikeres tevékenységüket, ahogy eddig tették.

A tanulói juttatásokat, kedvezményeket a törvényi rendelkezéseknek megfelelően ezek után is ugyanúgy biztosítjuk tanulóinknak, mint ahogy eddig tettük.

A 2020/2021. tanévtől kezdődően felmenő rendszerben minden tanulónk, a szakképzési törvénynek megfelelően, 9. évfolyamtól kezdődően ösztöndíjban részesül.

Az érettségi utáni szakképzésben továbbra is azok a juttatások járnak, amelyet a törvény biztosít.

2020. június 29.

 Wigner Középiskola                                                             Wigner Iskola Közalapítvány
vezetése                                                                                kuratóriuma