OM azonosító: 031617
Telefon: 36/311-211
Fax: 36/515-116
Email: wigner@wignerkozepiskola.hu
 

LEGYÉL TE IS WIGNERES!

50 éve a műszaki szakemberképzés élvonalában

Végzős diákjaink döntő többsége továbbtanul a műszaki felsőoktatásban, de képzésünk színvonala kitűnő alapot biztosít más szakirány esetén is. A szakmai orientáció és a szakmai alapozás segítséget nyújt tanulóink számára a műszaki pályák megismeréséhez, miközben szembesülnek azzal, hogy az elméleti tantárgyak hogyan modellezik le a valóságot.

Az intézmény egyházi fenntartásban működik.

 
 
 


KERT

A 2023/24-es tanévben új mentori program indult a Wigner középiskolában az iskola fenntartója, a Hit Gyülekezete jóvoltából. A program fő célkitűzései egyrészt a felzárkóztatás, másrészt a tehetséggondozás voltak. A program anyagi fedezetét a hívek adományai biztosították.

A mentori program a 9. évfolyamon indult, összesen 20 diák és 12 pedagógus részvételével. A programba az osztályfőnökök javaslatára, illetve az érdeklődő diákok jelentkezése alapján lehetett bekerülni. Mivel elég nagy volt az érdeklődés, a diákok heti 1 vagy 2 órában kaptak személyre szabott segítséget 1 vagy 2 tantárgyból. A különórákon 1 illetve 2 diák vett részt. A magyar, történelem, matematika és szakmai tárgyakból inkább a felzárkózás volt a cél, de német és angol nyelvből a tehetséggondozás keretében a nyelvvizsgára való felkészüléshez is kértek segítséget.

A mentortanárok nemcsak az adott tananyagból való felkészülést, a tananyag megértését segítették, de próbálták az önálló tanulásra is rávezetni az általuk mentorált diákokat. Tanácsokat adtak tanulásmódszertani kérdésekben és személyre szabottan, a diákok által igényelt tempóban haladtak velük.

A mentori program nagyon sikeres volt, mind a résztvevő diákok (és szüleik), mind a mentor tanárok pozitívan értékelték a programot, és büszkék az elért eredményekre. Reméljük, a program a következő tanévben is folytatódhat.

 
 


Wigner Jenő

(1902, Budapest - 1995, Princeton)
magyar származású Nobel-díjas fizikus
  • "Milyen nagyszerű az, hogy az emberi ész képes egy gondolatot a másikhoz fűzni, képes a következtetésekből csodálatos épületet - erős épületet - alkotni."

    Wigner Jenő
     
 

Partnereink