OM azonosító: 031617
Telefon: 36/311-211
Fax: 36/515-116
Email: wigner@wignerkozepiskola.hu
 

PÁLYÁZATI SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Iskolánk villamos és informatikai munkaközösségének kollégái pályázatot nyertek az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt NTP-MTTD-19 pályázati kategóriában. A pályázatot a matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatására írták ki.
A tehetséggondozó programunk fő célja volt, hogy a résztvevő diákok korszerű és felhasználói ismereteken túlmutató tartalmakat sajátítsanak el. Jelen pályázatunk Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájában foglalt digitális fejlesztéseket is tartalmazza, melyekkel közelebb szerettük volna hozni diákjainkat a következő korszak szemléletváltásaihoz. Így átfogó ismereteket szerettünk volna nyújtani, a mikrokontrollerek és robotok programozásáról.
A projektben résztvevő diákok a tanórán kívüli szakköri foglalkozások keretében szélesebb ismereteket szerezhettek az elektronika, a mechatronika és az informatika témakörben. Ezekre az ismereteikre támaszkodva építettek maguknak egy mikrokontroller által vezérelt hobbirobotot. Valamint jártasságot szereztek az Arduino programozás területén is és elkészítették a robotot vezérlő programot is ARDUINO C++ nyelven.
A szakkört, korszerűen felszerelt elektronikai laborunkban tartottuk meg, hogy a gyerekek a hagyományos iskolai környezetből kiszakadva egy inspiráló környezetben tanulhassanak.
Szakmai célunk volt továbbá a diák és pedagógus közös tevékenységének, együtt gondolkodásának erősítése, a diákok motiválása az elektronikai, illetve az informatikai pályák irányába.   

 


 

Partnereink